***NOU*** FORMULARUL D230 – versiunea 2019

Directioneaza 2% din impozitul pe venit Asociatiei pentru Natura si Protejarea Mediului prin completarea Formularului 230.

Conform Codului Fiscal, contribuabilii pot directiona 2% din impozitul pe venit datorat pentru anul fiscal anterior catre o entitate non-profit sau o entitate de cult.

Daca doriti ca acest procent din impozitul pe care deja l-ati platit catre bugetul de stat sa fie redirectionat catre A.N.P.M. si astfel sa sprijiniti activitatea noastra, urmati in ordinea mentionata pasii de mai jos, cel mai tarziu pana la data de 29.06.2019:

Pasul 1: Completeaza formularul 230

Daca in anul 2018 ai realizat venituri din salarii, venituri asimilate salariilor sau din pensii atunci descarca de aici formularul 230 precompletat cu datele A.N.P.M.

Pasul 2: Completeaza formularul

Atentie!: Formularul se completeaza de mana!

Nu trebuie completata casuta corespunzatoare sumei de 2% impozit! Cf. art. 84, alin. 3 din Codul fiscal: “Organul fiscal competent are obligatia calcularii, retinerii si virarii sumei reprezentand pana la 2% din impozitul datorat!”

Gasesti instructiuni detaliate despre modul de completare a formularului chiar la sfarsitul acestuia in acelasi fisier mentionat mai sus.

Pasul 3: Depune formularul

Var. 1: Preda formularul 230, completat si semnat de tine, unui reprezentant A.N.P.M. pana cel tarziu in data de 29.06.2019 si il vom depune noi la ANAF in numele tau.  Comunicat Ministerul Finantelor Publice

Var. 2: Depune / trimite personal formularul la ANAF:

– la registratura organului fiscal de care apartii;

–  prin posta, cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire catre organul fiscal de care apartii.

Var. 3: Depune formularul ONLINE, prin serviciul Spatiul privat virtual la adresa pfinternet.anaf.ro

Var. 4: Depune formularul ONLINE, semnat electronic cu certificatul digital calificat prin portalul decl.anaf.mfinante.gov.ro

Important: Formularul 230  trebuie depus la Administratia Financiara  pana la data de 30.06.2019!